Clubinfo

V.V. Wiga since 1961

In de september 1961 werd door een aantal enthousiaste mensen uit de buurtschappen Wildert en Gaard in Zundert na een onderlinge vriendschappelijke wedstrijd een voetbalclub opgericht. De eerste twee letters van beide buurten vormden samen de naam: Wiga. Men begon met 1 elftal en dit team speelde vriendschappelijke wedstrijden tegen soortgelijke teams uit Zundert en omgeving. Al snel sloot men zich aan bij een organisatie die in de regio Zundert-Rijsbergen-Etten een competitie organiseerde voor streek- en café-elftallen. Het thuisveld was gelegen aan de Wildertstraat bij Bart Jochems en café Romantica, bij Naan en Kees van Susse, was het thuiscafé.

Na een jaar of zeven kwam er een tweede elftal bij en in de jaren daarop volgden ook nog een derde en vierde elftal alsmede twee dameselftallen. In de eerste 20-25 jaar van de Wiga was het overgrote deel van de bewoners van de buurten Wildert en Gaard actief lid of donateur van de Wiga, het jaarlijkse teerfeest met haantjes, worstebrood en bal daarna kon worden beschouwd als het gezamenlijke buurtfeest van deze twee buurten.

historie-wiga

Rond 1976 verhuisde men naar twee nieuwe velden aan de Rustenburgstraat en weer een jaar of acht later werden de velden van Jan Braspenning, ook aan de Rustenburg het nieuwe thuishonk van de Wiga. Na de periode van kampioenschappen, ereplaatsen, bekerwinst enz. ging het langzaamaan wat achteruit met de club, het ledental liep gestaag terug, de dames besloten er enkele jaren geleden een streep onder te zetten en bij de heren is alleen het “tweede” elftal overgebleven, dit elftal is in het seizoen 2013 - 2014 kampioen geworden in de B-afdeling van RVC de Baronie, waardoor de Wiga gepromoveerd is en we weer in de A-afdeling meedraaien.

In 2010 moest Wiga bij Jan Braspenning vertrekken omdat we niet konden opbieden tegen het grote geld van NAC. In de zomer van 2010 hebben toen de actieve leden van de Wiga een unieke prestatie geleverd door in een periode van een maand of vier telkens op woensdagavond met zijn allen aan een nieuw veld te werken en het resultaat dat er mag wezen ligt nu bij de camping de Laarse Heide in Zundert. Dankzij de inzet van de leden, de medewerking van de familie Zandbergen van camping de Laarse Heide, en sponsors is daar nu een schitterend veld met verkleedaccommodatie uit de grond gestampt.

wiga 001

Op dit moment heeft de Wiga een nieuwe lichting jeugdige spelers ,aangevuld met de oudere garde Hiermee hopen we de toekomst mee in te kunnen gaan en nog vele jaren door te blijven gaan.

Forza V.V. WIGA

L-en-B Laarse-Heide Braspenning hassel-broek Boomkwekerij-Van-Hasselt
marijnissen huub bruland wil huijbrechts  Boomkwekerij P.Braspennig
logo gotech werner boomkwekerij Verpaalen   stephan